10 Fagersanna/Mölltorp-Brevik U (9:9) 13 2 2 9 8
11 Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro U (9:9) 21 2 1 18 7

Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro U (9:9)

Referat: Örslösa-Söne IK (9:9) - Främmestad/Elmer-Fåglum/...

Äntligen kom säsongens första 3-poängare!
Vi var många laddade spelar som anlände till Örslösa IP. Förhoppningen vara att vi skulle få spela 11 mot 11 in i det sista med tyvärr fick inte Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro ihop ett lag så vi fick tänka om och spela 9 mot 9. Med facit i hand klagar vi inte över det.

Hela 5 avbytare hade vi på bänken så denna match fanns ingen anledning att inte ta ut sig till max, något som spelarna lyckades med galant, vi sprang, gick in i närkamper och tog för oss på ett sätt som vi inte tidigare gjort. Vårt mål med matchen var att lyfta upp laget mer än vad vi tidigare har gjort, något som vi i den större delen av matchen lyckas riktigt bra med. Vi är kreativa och vågar ta för oss, vi bjuder publiken på en riktigt rolig första halvlek. Efter 17 minuter slår Elvira en kanonhöna som Isabelle nickar in.

Ledningen 1-0 varar inte länge, vi blir lite för bekväma och tittar mest på vad bollhållaren gör. Ledningen varar i 3 minuuter, och efter ytterliggare 5 minuter tar våra motståndaren ledningen med 2-1. Men vi taggar till, många spelare, både på planen och bänken försöker peppa varandra och vi får igång både snacket och fötterna igen. I minut 36 kvitterar Pilkvist och vi får än mer energi. När Främmestad startar igång bollen igen är vi snabbt där och erövrar den och Isabelle slår ett långskott som seglar in mellan ribban och målvakt. 3-2 var ett faktum i minut 37. De sista minutrarna var nervösa men vi håller ihop det.

Det är ett hyfsat glatt med trött gäng som kommer av planen när domaren blåser av första halvlek men det framkommer ändå att det är en match som alla verkade tycka var rolig att spela. Vi får börja andra halvlek i ledning och de första 10 minutrarna hittar vi inte riktigt rätt. Men Josefine tar tag i det i mål och ökar snacket bakifrån vilket underlättar för resterande spelare. I minut 59 utökar vi ledningen till 4-2 genom Pilkvist. Det är en intensiv matck och vi tycker nog att vi ibland får några orättvisa frisparkar mot oss, men vi biter ihop och gör det ännu svårare för dem. Vi avslutar på topp när Markström i minut 88 gör 5-2, vilket också blev slutresultate.

ÖSIK är nöjda med sin insatts både spelmässigt, glädjemässigt och inställningsmässigt! Dagar där vi har alla tre delarna så visar vi att vi också kan ta 3 poäng.

Nu hoppas vi att Emma Markström, Rebecka Pilkvist och Klara Ström snörar på sig skorna oftare framöver!